AIK Ishockeyförening

Referat: BHC Vets/R - AIK Ishockeyförening

Match 3 av 5 i Finalserien i tidernas första säsong av SRHL.
Bålsta - AIK 7-3 vilket ger Bålsta en ledning med 2-1 i matcher.

Matchen började i ett högt tempo då vi hade komponerat ett vapen utan dess like i vår första formation med Henrik Stenberg, "en glödhet" Fredrik Stenberg och Marcus Nilson. Dessa satte upp ett rasande tempo för att visa resten av laget vilken nivå vi lägger detta på. Vi tog vara på detta och tryckte på i AIK`s zon och skapade lägen utan att få in pucken dock. Men vår fart skapade tryck och gav AIK svårt att hänga med vilket renderade i utvisningar. Efter ca 3min så hade vi PP och vi fick utdelning direkt Stefan Holgert är sist på pucken efter att ha blivit framspelad av Jörgen Svahn och vi har 1-0 på tavlan detta blev startskottet.
2-0 kom kort där efter Marcus Nilson presenterar sig för första gången i matchen snyggt framspelad av Fredrik stenberg. Dessa två herrar ökar sedan på ledningen till 3-0 och 4-o innan AIK får nog och tar Time out.

Efter Time outen så får AIK upp spelet bättre men det är framför allt två herrar som tar tag i matchen och vill delta. Det börjas blåsas utvisningar både till höger och vänster. Nu ska vi inte skylla på dommarna för de tar korekta utvisningar men nivån hölls kanske lite väl lågt för Rec-hockey. Periodens sista 8 minuter spelas med desarmerat folk i båda lagen och det blir dåligt fokus och rörigt på isen. AIK hinner innan periodvilan reducera till 4-1 men känslan är ändå att Bålsta har kontroll.

Period 2.
Ja den fortsätter i samma ande som första slutade, fortsatt massor med utvisningar och som mest satt det 5 spelare samtidigt i båset. Detta gynnar AIK som är det snällaste av lagen och fick spela en hel del i PP. 4-2 & 4-3 kom också under de första 10min utav perioden vilket var ganska rättvist just då. De hade tryckt på otroligt mycket men vi krigade hårt i egen zon och Nicklas gjorde många bra räddningar.
Då kom vändningen på matchen igen spel 5 mot 5 igen och vi bestämmer oss för att skita i dommarna och koncentrera oss på spela schysst och hålla klubborna på isen. Detta resulterade i att direkt på tekningen efter AIK´s reducering till 4-3 så spelar Freddan fram Mackan som dundrar in ett slagskott till 5-3 och vi tar åter över taktpinnen.

Nu är klockan ca 11min in på sista perioden och vi ökar farten och pressen på deras backar vilket leder till mer spel i AIK´s zon och mindre utvisningar. 6-3 görs av Olle Öhrqvist efter ett välplacerat slagskott. Lite senare gör vi även 7-3 genom ett grymt förarbete av Fredrik Olofssonk och Mats Eriksson som frispelar Björn Hedlund som iskallt placerar in pucken bakom målisen. Matchen spelas mest av efter detta och båda lagen börjar koncentrera sig på nästa drabbning i Ritorp på Måndag den 14/3.

Slutsattsen av matchen är att vi är bättre än dem när vi håller oss på isen och spelar 5-5 men utvisningar ingår i hockey så vi får skärpa oss om vi vill bärja hem guldet till Bålsta. Nu stundar match 4 av 5 i Ritorps Ishall på Måndag den 14/3 kl. 20.30. Då har vi chans att avgöra denna serie och det vill vi gärna ,men AIK är nog lika sugna på att få till en match 5 och en chans till guld.
Vi tackar publiken som kom och alla funktionärer som ställde upp denna kväll.